Veszprémben nyit telephelyet a thyssenkrupp

A veszprémi Pannon Egyetemmel kötött együttműködésük elmélyítéséért és az autóipar támogatásáért nyitott telephelyet Veszprémben a thyssenkrupp német autóipari vállalat magyarországi fejlesztőközpontja. A cég két éven belül vagy nyolcvan fejlesztőmérnököt foglalkoztatna a megyeszékhelyen.  

A vállalat ügyvezetője, Marc de Bastos Eckstein úgy nyilatkozott, hogy a központ autóipari tevékenységének támogatása mellett a veszprémi telephely a Pannon Egyetemmel is szorosan együttműködne.  

Az intézménnyel kötött megállapodás szerint a cég az autóipari rendszerekhez kapcsolódó oktatásfejlesztési tevékenység támogatására, előadások megtartására, gyakorlati helyek biztosítására, valamint projekt és diplomamunkákban történő együttműködésre is figyel majd, az egyetem számíthat rájuk.  
 
 
Önvezető autókhoz is fejlesztenek
Önvezető autókhoz is fejlesztenek
 

A hosszú távú tervek szerint a thyssenkrupp később munkahelyet is biztosít, a frissdiplomásokra a fejlesztési feladatoknál és a kutatási tevékenységek esetében számítanak majd elsősorban.  

A thyssenkruppnak ez lesz a negyedik Budapesten kívüli magyar telephelye, Debrecenben, Győrött és Jászfényszarun rendelkezik még eggyel-eggyel. Nüansznyi eltérés van aközött, hogy hol milyen gyártási folyamatok zajlanak, a veszprémi iroda a csaknem 900 mérnököt foglalkoztató budapesti központhoz tartozik majd.  

Itt többek közt elektromechanikus kormányszervót fejlesztenek, valamint a mechanikus kapcsolatok helyett csupán elektronikus összeköttetést biztosító megoldásokon, és önvezető rendszereken is dolgoznak a cégvezető tájékoztatása szerint.  
 
 
 
M. A. 

Forrás: mti