Veszprémben is van elérhető frekvencia

Veszprémben is lehet pályázni rádiós frekvenciára, az NMHH Médiatanácsa ülésezett ugyanis, és pályázati felhívást tettek közzé március 17-én. 

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa elfogadta a Veszprém 98,3 MHz helyi frekvencia közösségi jellegű használatára vonatkozó pályázati felhívásának tervezetét. A tervezetek péntektől érhetők el az NMHH honlapján. A Médiatanács emellett a Szolnok 97,1 frekvencia tervezetét is jóváhagyta. Két fővárosi frekvencia tervének kidolgozása lesz még a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság feladata a döntés értelmében.
 

Rádió

Rádió

 

A Médiatanács legutóbbi ülésén egyébként egy sor döntést hozott. A dunaújvárosi Rádió 24 jogosultságát további hét évre hosszabbította, így a rádió adása 2028. szeptember 9-ig biztosan szólhat. 2021-es pályázatot hirdettek tévéműsor támogatására. Határon innen és túl működő hírműsorok, illetve közéleti és kulturális magazinműsorok gyártóinak jelentkezését várják. Összesen 520 millió forint keretösszeggel számolnak, a pályázat részletei szintén elérhetőek az NMHH honlapján.  
 
Egy tanulmány is elfogadásra került, amelyből kitűnik, hogy különösebben nem változtak ugyan a rádiózási szokások, de az egyik adat változása látványos. Valószínűleg a járvány miatt ugyanis a hallgatók a korábbinál több helyszínen kezdtek rádiózni. 
 
 
 
M. A.