Veszprémben is újra elindulnak a Google autói

A Google autóival 2022. március 11-től újra találkozhatnak a veszprémiek.

A következő hónapokban újra találkozni lehet Google autóival március 11-től Magyarország több nagyvárosában, Veszprém megyében a megyeszékhelyen és Ajkán. A két településen kívül a Dunántúlon például Sopronban, Székesfehérváron, Szekszárdon, Pécsen, az ország keleti felében pedig többek között Békéscsabán, Szegeden, Karcagon, Debrecenben és Tiszaújvárosban.
 
A Google utcatérkép szolgáltatása a világ 220 országában elérhető
 
A Google célja, hogy a Street View utcatérkép szolgáltatásait frissítse annak érdekében, hogy a magyar felhasználók elektronikus készülékeiken bárhonnan megnézhessenek várakat, kastélyokat, nevezetességeket, de még nemzeti parkokban is sétálhassanak online.
A Google Utcakép 2013 óta elérhető a magyar felhasználók számára, amely 360 fokos képekben mutatja meg a hazai városok többségét.
 
A személyes adatok védelme miatt a képek közzétételét megelőzően egy speciális eljárást folytatnak le rajtuk, melynek során az emberi arcokat, valamint a rendszámtáblákat elhomályosítják, így beazonosíthatatlanná tesznek minden fontos információt, ami bárkire nézve is hátrányos lehet.
 
Az Utcatérkép szolgáltatás a világ 220 országában elérhető asztali számítógépeken, mobiltelefonokon és a Google Earth programban egyaránt.
 
BG
Forrás: MTI, Veol
A képek illusztrációk