Veszprémben is elindul a Zöld Busz Mintaprojekt

A Zöld Busz Program keretében 2021 augusztusában 1 hónapra Veszprémbe és Kaposvárra érkezik 1-1 elektromos autóbusz tesztüzemelésre. Augusztus második felétől Veszprémben is látható lesz a forgalomban az új busz.

A 2020-ban induló Zöld Busz Mintaprojekthez Kaposvár kezdetektől fogva benne volt, de Veszprém, Szolnok és Sopron is később csatlakozott be.
 
Még nem tudni milyen elektomos bemutatóbusz érkezik Veszprémbe augusztus második felében
 
A Veszprémbe augusztus második felében érkező elektromos buszról még nem derült ki, hogy milyen típust helyeznek forgalomba.
 
A Zöld Busz Program május 31-én zárult pályázati felhívására önkormányzatok és közlekedési közszolgáltatók, illetve ezek konzorciumai nyújthattak be pályázatot. A beérkezett 11 anyag elbírálása július 30-án lezárult. A 18,37 milliárd forint értékű finanszírozási kérelem értékelését követően a projektek támogatásáról döntöttek, melynek keretében önjáró trolibuszok, elektromos autóbuszok beszerzését, valamint töltőinfrastruktúra kialakítását finanszírozzák.
 
A kedvezményezett városok és közszolgáltatókkal a támogatási szerződések megkötését követően augusztusban elkezdik kifizetni a támogatási összegeket. Ennek értelmében 123 elektromos autóbusz és 4 önjáró trolibuszt szerezhetnek be.
 
BG
Forrás: Magyarbusz, ZöldBusz Program honlapja
A képek illusztrációk