Veszprémbe új buszok érkeztek

Veszprémbe 2021 év végéig fokozatosan 42 darab MAN típusú autóbusz érkezik, amiket szinte azonnal forgalomba is állítanak.

A V-Busz flottájába 42 új MAN típusú, ebből 28 szóló és 14 csuklósbusz kezdi meg több ütemben szolgálatát december közepétől. A járművek a V-BUSZ saját tulajdonába kerülnek majd, ezzel együtt pedig a sofőrök új egyenruhát kapnak.
 
Az új buszok megfelelnek a környezetvédelmi norma követelményeinek 
 
Az új buszoknak köszönhetően színvonalasabb lesz Veszprémben a közösségi közlekedés, amit 2022 januárban 1 hónapon keresztül ingyenesen próbálhatnak ki a veszprémiek. A fejlesztések nem álltak le, új jegyautomatákat is telepítenek majd.
 
Három évvel ezelőtt a magyar nagyvárosok közül Veszprémben volt a legidősebb buszflotta, ahol átlagosan 30 éves járművek biztosították az utasok szállítását településen belül. A fejlesztéssel viszont a legfiatalabb helyi járati buszpark közlekedik majd a városban.
 
"A teljes hosszban alacsony padlós, MAN EfficientHybrid modullal kiegészített MAN Lion's City autóbuszok Euro 6d környezetvédelmi norma követelményeinek megfelelő 9 literes dízelmotorral üzemelnek, amelyek teljesítménye változattól függően 280-360 lóerő. A buszok utas- és vezetőtéri klímaberendezéssel, hővédő fóliával, belső hangos utastájékoztató berendezéssel vannak ellátva."
 
A Modern Városok Program keretében Veszprém több belterületi útszakasz felújításra kerül, ami hozzájárul az új autóbuszok élettartamának meghosszabbításához.
 
 
BG
Forrás: Vehír, MTI
A képek illusztrációk