Veszprém-Balaton EKF: a MOME is beveti magát

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem segíti a 2023-as EKF megvalósulását, a dizájnért és innovációért felel majd. A MOME és a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. stratégiai megállapodást kötött, amellyel a térség hosszútávon is jelentős kulturális-kreatív régió lesz. 

A MOME és a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. együttműködése révén az Európa Kulturális Fővárosa program 2023-ra nívós munkával valósulhat meg. Az egyetem hallgatói és az oktatók együttes erővel segítik majd a céget az innováció és dizájn területén. A szervezésben is részt vesznek, és egymás kapcsolatrendszereit is megosztják.  
 
 
A leendő EKF
A leendő EKF
 
 
Utóbbi azért is fontos, mert később a Veszprém-Bakony-Balaton térségben megvalósuló kreatív-ipari régió megteremtése is tervben van, és ehhez szorosabb együttműködés, kiépített szisztéma szükséges.  
 
A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem is kap a kapcsolatokon és tapasztalatokon kívül lehetőséget. A hallgatói EKF tematikájú kurzust vehetnek majd fel az egyetemen, ezen keresztül dolgozhatnak a projekteken a kivitelezőkkel. A Veszprém-Balaton 2023 Zrt.-nek nem ez az első kollaborációja, korábban a Pannon Egyetemmel is szerződtek. Mindkét esetben az a cél, hogy Veszprém a sikeres EKF után is az ország kiemelt térségének központja legyen. 

 

M. A. 

Fotó: veszpreminfo.hu