Új pozíciók nyílnak a veszprémi thyssenkruppnál

thyssenkrupp 2,2 milliárd forintos bővítést jelentett be veszprémi központjában. A beruházást az állam is támogatja 770 millió forinttal, melyről Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter tájékoztatott. A vállalatnál új pozíciók is nyílnak. 

Január 21-től lehet jelentkezni a thyssenkrupp vállalat által meghirdetett pozíciókra. A cég ugyanis bővít Veszprémben, és közel nyolcvan fejlesztőmérnököt szeretnének felvenni. A vállalatnál 2300-an dolgoznak, főként magasan képzett mérnökök. A thyssenkrupp autóipari fejlesztési cég, az ország több pontján van telephelyük, ezek közül most a veszprémit bővítik.

 

Szijjártó Péter a sajtótájékoztatón

Szijjártó Péter a sajtótájékoztatón

 

A 2,2 milliárd forintos beruházásnak köszönhetően jönnek létre a munkahelyek. Az innovatív autóipari fejlesztésekről híres vállalat mégtöbb újításba vágna. A beruházás Szijjártó Péter szerint egy öt éves stratégiai partnerségen alapul.

Ovádi Péter miniszteri biztos is részt vett a sajtótájékoztatón és elmondta, hogy Veszprémben nemcsak a thyssenkrupp bővít, januárban ez már a második bejelentett milliárdos beruházás a városban. Az állam támogatja a mikro-, kis- és nagyvállalatok munkahelymegőrző törekvéseit, ennek keretében jut a thyssenkrupp is 770 millió forinthoz. 

 

M. A. 

Forrás és fotó: mti/ Bruzák Noémi