Új informatikai laborokkal bővült a Pannon Egyetem Veszprémben

A Programozd a jövőd! projekt keretében új informatikai laborokat adtak át a Pannon Egyetemen. A hallgatók megtanulják a hálózatépítést, a felhőépítést, emellett pedig a mérnöki tervezést is gyakorolhatják a laborokban.

A Programozd a jövőd! projekt keretében 60 millió forintból hoztak létre 3 labort, ahol a diákok megismerhetik a nagyvállalati és kormányzati informatikai környezetet.
 
A diákok a laborokban megtanulják a hálózatépítést, a felhőépítést, emellett pedig a mérnöki tervezést is
 
Az új eszközökkel és szoftverekkel az egyetemi tanulók a piacképes tudás mellett ingyenesen szerezhetnek nemzetközi vizsgabizonyítványt is.
 
Dr. Solymár Károly Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium digitalizációért felelős helyettes államtitkára elmondta, hogy a kormánynak kiemelten fontos, hogy erősítse a hallgatók informatikai képzését. Ennek a célnak a megvalósításáért indították el a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség Programozd a jövőd! projektjét, hogy eszközökkel támogassák a képzéseket. A program keretében kiképzésre kerültek az oktatók, a diákok pedig ingyenes vizsgát tehetnek.
 
Hegedűs Barbara, Veszprém alpolgármestere szerint a digitalizáció és az új informatikai megoldások a hétköznapi élet részévé váltak, de a legfontosabb a folyamatos fejlődés. Örül a megvalósult projektnek az egyetemen. Hozzátette még, hogy partnerként tekintenek a Pannon Egyetemre.
 
A Programozd a jövőd! program keretében az ország 19 intézményében hoznak létre a veszprémihez hasonló laborokat 681 millió forint értékben.
 
Forrás: MTI, UniLife, Veol
A képek illusztrációk