Színes programok lesznek a Con Spirito Egyházzenei Fesztiválon

Veszprémben megrendezik a Con Spirito Egyházzenei Fesztivált, amely Pécsen és Szegeden is vára majd a szórakozni vágyókat. Az idén május 18. és 23. Közt tartják az eseményt, Veszprémben az Árpád-házi Szent Margit-templom ad otthont koncerteknek.  

Pécs, Szeged és Veszprém is kínál programokat idén a Con Spirito Egyházzenei Fesztivál keretein belül május 18. és 23. között. A rendezvény célja, hogy csodás zenei produkciók jelenjenek meg Isten házában, amelynek közösségkovácsoló hatása is van, valamint a kultúrát és a vallást is közelebb hozza egymáshoz. 


Az eseménysorozatot a szervező Filharmónia Magyarország Nonprofit Kft. szervezi, az átoltottsági ráta miatt már személyesen is részt lehet venni a programokon annak, aki védettségi igazolvánnyal rendelkezik. 18 év alatti fiatalok pedig csak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőttek kíséretében vehetnek részt a fesztiválon. Hogy a szervezők azoknak is kedvezzenek, akik nem rendelkeznek a szükséges okmányokkal, online közvetítéseket is biztosítanak a nagyérdeműnek.

 

Egy korábbi fesztivál

Egy korábbi fesztivál

 
Nemcsak különleges koncertek, hanem beszélgetős műsorok is lesznek, valamint liturgikus alkalmak, online séták is látogathatók lesznek a pécsi Püspöki Palotában Felföldi László pécsi megyéspüspök kalauzolásával. Május 21-én a veszprémi Árpád-házi Szent Margit-templomban Vashegyi György, az Orfeo Zenekar és a Purcell Kórus lép fel, míg május 22-én Pécsen, a Kodály Központban adja elő Conti Missa Sancti Pauli című szerzeményét és Vivaldi Gloriáját. 


A Bécsi Zeneművészeti Egyetem is képviselteti magát, a Choral Scholájának gregorián műsora lesz látható Antanina Kalechyts karvezetésével és Kovács Róbert orgonaművész közreműködésével. Veszprémben május 18-án kerül erre sor, május 19-én Pécsen, május 20-án pedig Szegeden hallható a performansz. A további részletek a www.filharmonia.hu oldalon érhetők el. 

 

M.A.

Forrás: mti

Fotók: filharmonia.hu