Szabadidőközpont lesz az egykori kórházépület Veszprémben

Az egykori Heim Pál Gyermekkórház épületét ActiCity szabadidőközponttá alakítják, mely hasonló módon jön létre, mint a veszprémi Hangvilla.

A Heim Pál Gyermekkórház épülete 26 évvel ezelőtt zárt be véglegesen, azóta pedig üresen áll. Most viszont a 120 éves épület átalakításai munkálatai kezdődtek meg.
 
 
Navracsics Tibor az ActiCity bejelentésén
 
A munkálatok során visszaállítják Anthony Gall Ybl-díjas építész tervei alapján az épületet, valamint a mellette található mosoda is megújul és kiegészítik egy háromszintes bejárati szárnnyal. Az egykori kórház parkját 1 milliárd forintból hozzák rendbe, ahova 50 fát ültetnek, továbbá egy 150 férőhelyes parkolóházat is kialakítanak, amivel megoldódnak a környéken élők parkolási gondjai.
 
Az ActiCity egy olyan szabadidős központ lesz, amely rendezvények mellett mozgáskultúrával foglalkozó kisebb közösségeknek, csoportoknak és egyesületeknek ad otthont.
 
A szabadidőközpontban kiemelt szerepe lesz a balettoktatásnak. A régi mosoda mellett egy falmászó részt is kialaítanak, ami alkalmas lesz nemzetközi versenyek lebonyolítására.
 
A beruházást 10,5 milliárd forintból a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa Program keretében valósítják meg. A felújítási munkálatok várhatóan 2023-ban fejeződnek be.
 
BG
Forrás: MTI, Vehír
Képek: MTI/ Vasvári Tamás