Rengetegen jelentkeztek Veszprémből az MCC középiskolás programjára

Befejeződött a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Középiskolás Programjának felvételi időszaka, melyből kiderült, hogy a fővárost követően Veszprémből jelentkezett a legtöbb diák.

Az MCC a Kárpát-medence legfontosabb tehetséggondozó intézménye több mint 25 éve működik, csaknem 7000 diák képzését biztosítják. Középiskolás programjukra eddig több mint 4500 tanuló jelentkezett.
 
Az MCC-nek köszönhetően a diákok előnnyel indulnak az érettségin
 
Az MCC középiskolásoknak szóló programja ingyenes online társadalomtudományi képzést kínál 9-13. évfolyamos középiskolás diákok számára, akik az átlagnál olvasottabbak, tájékozottabbak szeretnének lenni, érdeklődnek a 20. és a 21. század legfontosabb társadalmi, gazdasági, politikai eseményei iránt.
 
Az alapvetően e-learning alapú képzést havonta egy országos, személyes készségfejlesztő nap, kihelyezett vidéki képzési alkalmak, valamint a közösségépítést segítő tehetségtáborok, tanulmányi kirándulások színesítik.
 
A középiskolásoknak szóló program célja, hogy a diákok anyagi helyzetüktől függetlenül a lehető legmagasabb színvonalú képzésben részesülhessenek, valamint a kurzusoknak és szombati szakmai napoknak köszönhetően jelentős előnyhöz jussanak az érettségi vizsgáik sikeres teljesítésében.
 
A középiskolás program egész évben várja a jelentkezőket.
 
BG
Forrás: MTI
A képek illusztrációk