Öt tipp, hogy kerted készen álljon a nyárra

A #maradjotthon lehet a nyár szlogenje is, hiszen alig ért véget a karantén. Sokan nem merünk vagy nem tudunk nyaralni indulni. Miért is ne lehetne tökéletes a nyár a kertünkben néhány nyerő ötlettel?

 

Ez a nyár más, mint előtte bármelyik volt. A vírus otthon marasztalta az embereket és komoly változást hozott sok tekintetben. Vannak, akik elveszítették az állásukat, így a külföldre tervezett nyaralás is kútba esik. Sokan vannak viszont, akik ráéreztek az otthonlét ízére és már nem is akarnak utazni. 

 

Ha van kert a ház körül, akkor ott is tudunk különleges környezetet teremteni magunknak egy kis munkával és beruházással, ráadásul hosszútávon élvezhetjük az eredményt. Íme néhány ötlet, hogyan dobjuk fel a kerti nyarakat!

 

Kerti medence

 

Felfújható kerti medencékből nincs hiány. A kisgyerekeknek megálmodott medencéktől a több méteres úszó palotáig merev vagy puha falú verziók százai állnak rendelkezésre. A modernebb változatok már vízforgatóval és szűrővel is el vannak látva, letakarhatóak, így nem kell sem a víz minősége, sem pedig a kisebb családtagok testi épsége miatt aggódni. Praktikus megoldást nyújtanak és néhány évig biztosan megmaradnak.

 

Az épített medencék viszont végleges választ adnak a forró nyári napokon a hűsölési vágyunkra. Stílusosak, elegánsak és fantasztikusan kombinálhatóak a kert többi elemével legyen az egy nagyobb terasz, egy sziklakert vagy növénycsoportosulás.  

 

Ülőgarnitúra

 

Egy új ülőgarnitúra óriás napernyővel nem csupán kényelmes és esztétikus, de elhozhatja a marokkói üdülőparadicsomok hangulatát a kertbe. Egészen fantasztikus luxuskivitelben is elérhetőek már teljes garnitúrák, amik könnyen tisztíthatóak, időtállóak és elemeik tetszés szerint variálhatóak. A kényelmes párnákon az árnyékban hűsölve, jeges koktélt iszogatva nem lesz hiányérzetünk, ha a kilátás nem a tengerpartra néz. Főleg, ha egy remek épített medence kárpótol a tengerért.

 

Egy időtálló, minőségi kerti garnitúra kényelmes és hosszú ideig velünk marad

 

Kerti grill

 

Az esti étkezések leghangulatosabb kelléke a kerti grill, amin nem csupán ínycsiklandozó, hanem egészséges ételek készülnek. Egy baráti körben eltöltött kerti parti során elhangzott tartalmas beszélgetésre vagy viccekre évek múlva is emlékezni fogunk. Nem csoda hát, ha a grillpartikat mindenki szereti.

 

Fapados verzióként persze megteszi egy mobil grill is, de egy épített kőgrill egészen másképp mutat és tető alá telepítve garantálja a minőségi étkezést akár az esős napokon is. A mobil darabokkal ellentétben az épített grillek évtizedekig is hűséges társaink maradnak a hangulatos vacsorákhoz.

 

Hinta, kicsit másképp

 

Kerti hintákból legalább akkora a választék, mint a felfújható medencékből, de ha kicsit körülnézünk, már találhatunk egészen elképesztő változatokat is, amik ággyá alakíthatóak, szúnyoghálóval védve, így akár az egész éjszakát a friss levegőn tölthetjük és reggel pihenten ébredünk. Sátorozás luxuskivitelben a saját kertünkben.

 

Világítás

 

A végére hagytuk a hangulatteremtés nagymesterét, a kerti világítást. Itt valóban csak a fantáziánk szab határt, hogy milyen hangulatot álmodunk meg: neonfényes riviérát, puha spa és wellness feelinget, vagy vidám-bohókás lampionokat. Solár változatban számtalan kerti lámpa található a piacon, ami a növények közé rejtve észrevétlenül gondoskodik a szükséges fényről és nem bontja meg az összhangot.

 

Ezek természetesen luxuskivitelű ötletek, de rövid időn belül kivitelezhetőek és áruk még mindig csak töredéke egy négyfős tengerparti nyaralásnak. Ha a beruházáshoz még nem áll rendelkezésünkre elegendő készpénz, akkor érdemes közelebbről is szemügyre venni az Auchan áruhitelét, ami fix kamatozás mellett ad áruhitelt azonnali igényléssel is. A mindenkori THM tekintetében érdemes előre tájékozódni, de ez egy rendkívül rugalmas megoldás a piacon fellelhető kölcsönökhöz képest is kedvező hitelkamatokkal.