Olaszország Te csodás!

Télen-nyáron az egyik legkedveltebb ország, ahova utazni szeretünk, Olaszország. Ott mindenki megtalálja, amit szeretne… hűs tengerpart, szikrázó napsütés, vagy hatalmas séták az óvárosok gyönyörű utcáin.

 

A magyarok által egyik leggyakrabban látogatott, külföldi ország, Olaszország. Hegyek, sziklák, homokos tengerpart, eldugott öböl, végtelen kilátás jellemzi az olasz tengerpartokat, ahol egy-két hetet tervezünk nagy nyugalomban, sütkérezve és élvezve a hűs habokat, eltölteni nyaralásunk idején. Ősztől tavaszig pedig szívesen választjuk a nagyobb városokat, ahol egymást érik a nevezetességek és látványosságok, nem beszélve az isteni pasta-ról, pizza-ról és gelato-ról.

 

Hogyan tervezzünk?

 

Amikor az utazást tervezzük, és kiválasztjuk az úti célunkat, gondoljuk át, hogy hogyan jutunk majd ki. Dönthetünk busz, autó és repülő mellett egyaránt. Az, hogy melyik éri meg számunkra, annak érdemes utána nézni. Ha a saját autóval indulunk útnak, terveznünk kell a hosszabb menetidővel. A sofőr számára a vezetés fárasztó, így több pihenőt kell beiktatni. Ugyan kint tartozódásunk alatt kötetlenebbül közlekedhetünk, viszont az üzemanyagköltséggel számolnunk kell, mely igen borsos.

 

A másik lehetséges közlekedési forma a busz. Itt a menetidő ugyan-olyan hosszú, ha nem egy kicsit hosszabb, hisz kötelező pihenőidők vannak beiktatva egy-egy benzinkúton vagy parkolóban. Ráadásul az ülések sem annyira kényelmesek.

 

Az egyik leglátogatottabb helyszín Olaszországban a Laterni Szent János bazilika

 

Érdemes a repülőt választani, hogy eljussunk a kiszemelt cél állomásra. Ajánljuk, hogy már jó előre böngészgess a repjegyeket, illetve szálláshelyeket értékesítő oldalakon. Sokszor már párezer forintért is kaphatunk fapados járatra jegyet, illetve kifoghatunk igen kedvezményes szállásokat, ha időben lefoglaljuk. Ami még költséghatékony megoldás, az az olcsó transzfer kiválasztása. Kérjünk meg ismerőst, barátot, vagy családtagot, hogy vigyen ki bennünket a reptérre indulás előtt, illetve landoláskor várjon bennünket a terminál melletti parkolóban, akkor még a transzfer költséget is megspórolhatjuk, hisz a ferihegyi parkolásnál van olyan opció, ha öt percen belül az autó elhagyja a parkoló területét, akkor nem kell használati díjat fizetni.

 

Térj le a járt utakról..

 

Aki valamelyik itáliai városba készül, a fő látványosságokra kíváncsi, mint a Pisai Ferde Torony, Colosseum, a Lateráni Szent János bazilika, a Szent Márk tér, a Doge palota. De számos, más úti célt is tartogat számunkra a dél európai ország. Érdemes ellátogatni a csodálatos Comói-tóhoz, vagy a Cinque Terre (öt föld) elnevezésű részre, mely nevét a területén osztozó öt városról kapta. Az öt föld egyik városa Manarola. Ez az Olasz Riviéra legrégebbi városa. A Cinque Terre települései az UNESCO Világörökség részét képezi. A hegyoldalban fekvő városból fantasztikus kilátás tárul elénk a Földközi-tengerre.

 

Érdemes nemcsak a nagyvárosokat választani. Fantasztikus nyaralásban lehet részünk, ha bebarangoljuk az apró tengerparti városokat, falvakat is.