Ökorobottal a komposztálásért Veszprémben

A Compocity start-up ökorobotja 2021 februárjában érkezett Veszprémbe a Csillag úti Körzeti Óvodába tesztelésre, de a nyári hónapokban is folytatja munkáját. A kis gömb alakú okoskuka/öko-robot egy applikáció segítségével végzi el a beltéri komposztálást.

A kis robothoz nem kell sem föld vagy giliszta, helyette mikroorganizmusokat használ. Sokféle élelmiszert dobhatnak bele, kivéve folyékony szereket. Az ökorobot beltéri irodákban, intézményekben, társasházakban, valamint lakásokban is helyt áll.
 
Veszprémben a VKSZ Zrt-vel összefogva 2021 februárjában az óvodában kezdték el az ökorobot tesztelését.
 
Fontos a fiatalok környezettudatosságra nevelése
 
Temesvári Balázs, a VKSZ Zrt vezérigazgatója korábban úgy fogalmazott, hogy örültek a Compocity cég megkeresésének, mert egy innovatív fejlesztést valósítottak meg, ami hozzájárul a környezettudatossághoz és a fenntarthatósághoz.
 
Az elmúlt időszak után a nyári hónapokban is kiemelten odafigyelt a VKSZ Zrt arra, hogy a legfiatalabbak számára környezettudatos szemléletformáló programokhoz kapcsolódjon. A VKH Nonprofit Kft közreműködésével szeptember első hétvégéjén családi nyílt napot tartanak, ahol a hulladékudvart nyitják meg az érdeklődők számára, akik így betekinthetnek a szervezet mindennapi működésébe és az ökorobottal is találkozhatnak.
 
A programot a Területi és Településfejlesztési Operatív Program forrásából a „Környezettudatossági szemléletformálás Veszprémben” című projekt keretein belül valósítják meg. A programokon való részvétel ingyenes, azonban előzetes regisztrációhoz kötött
 
BG
Forrás: Vehír, Veol