Nemzetközi hegedűfesztivál lesz Veszprémben

Nemzetközi hegedűfesztivál helyszíne lesz augusztus elején Veszprém. Az ötnapos zenei program megszervezésével Auer Lipót emléke előtt tisztelegnek a szervezők a hegedűművész szülővárosában.

Kováts Péter hegedűművész elmondta, hogy az augusztus 1. és 5. között tartandó fesztivál szerves része az évtizedek óta tartó hagyományápolásnak, melynek jegyében tévéfilmet készítettek, a művész életét bemutató könyvet adtak ki és számos zenei eseményt szerveztek. A fesztivál öt napján, két veszprémi helyszínen nyolc koncertet hallhat a közönség. A koncerteket a veszprémi megyeházán és a Hangvilla rendezvényközpontban tartják. 

 

Ötnapos nemzetközi hegedűfesztivál lesz Veszprémben

Ötnapos nemzetközi hegedűfesztivál lesz Veszprémben

 

A fesztivál nyitónapján Mozart-estet hallhat a közönség Fejérvári Zoltán zongoraművész előadásában, Vásáry Tamás vezényletével. Másnap, a 2016-os Auer Fesztiválon megalakult Auer Trió játékát hallhatja a közönség. Herczku Ágnes és zenésztársai lépnek színpadra a fesztivál harmadik napján, ugyancsak augusztus 3-án hallhatja a közönség David Geringas litván csellóművész játékát. Augusztus 4-én érkezik Veszprémbe a Kállai Vonósnégyes, 5-én pedig Gidon Kremer hegedűművész is színapdra lép. 

 

MTI/T.D.