Nagy változás jön a veszprémi közlekedésben

Változások várhatók Veszprém vármegye székhelyén, miután a város beadta pályázatát hidrogén-üzemanyagcellás autóbuszokra.

Hidrogén-üzemanyagcellás autóbuszokra pályázik Veszprém. A Széchenyi Egyetemi Csoporthoz tartozó HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. adott ki három pályázati felhívást, melyeknek az első beadási határideje május 6-án lejárt – tudatta a veol.hu.
 
A pályázat keretében azok a városok, ahol 25 ezer főnél többen laknak,  támogatást igényelhettek hidrogén-üzemanyagcellás autóbuszok beszerzésére, míg azok a települések, ahol kevesebb, mint 25 ezren élnek, új elektromos buszokaz szerezhetnek be vagy bővíthetik a már meglevő elektromos flottát – írta a veol.hu.
 
Mint azt a HUMDA tudatta: az első kategóriánál, tehát a hidrogén-üzemanyagcellás autóbuszok esetében 1,07 milliárd forint áll rendelkezésre. Az elektromos autóbuszoknál a kisebb települések esetében 1,55 milliárd forint, a 25 ezer főnél népesebb városokban pedig 1,16 milliárd forint a rendelkezésre álló forrás.
 
 
Fotó: HUMDA
 
B.A.