Munkanélküliség Veszprém megyében

Veszprém megyében a foglalkoztatottság helyzete az országos átlagnál kedvezőbb, a számok önmagukért beszélnek. A munkanélküliségi ráta mindössze 2,8 százalékos. A jelenleg kialakult gazdasági helyzet nagyban meghatározza a foglalkoztatás- és munkaerő helyzetét, több ezren munka nélkül maradtak.

FS3
A Fekete Sereg Ifjúsági Egyesület úgy gondolja, hogy a régió életének fellendítésében és a jelenlegi helyzet megoldásában meghatározó tényező, a munkanélküliség csökkentése. A szervezet a GINOP-5.1.7-17-2019-00349 pályázat keretein belül a BossConnect Mentor Programmal közösen kezdeményezte az együttműködést. Nagy hangsúlyt fektetett a munkakeresők és a munkát adó cégek összekötésére.


Hogyan segíthet az Egyesület a Veszprém megyében élők számára?

Mivel a kialakult jelenlegi helyzet minden munkavállaló és munkaadó számára nehéz, az új szolgáltatásunk keretében, olyan lehetőséget biztosítunk, mely úgy gondolom, egyedi a régióban. Sajnos nincs egyensúly a munkaerőpiacon. Csökkent a foglalkoztatások száma, így bonyolult és nehéz feladat mindkét fél számára a megfelelő munkahely megtalálása és megfelelő alkalmazott kiválasztása. 

 
Tapasztalt kollégáink és a Bossconnect mentorai szorosan együttműködve dolgoznak a kiválasztási folyamat első mozzanatától a munkaszerződés megkötéséig. Az első lépésétől az utolsóig végig kísérjük a két fél igényei alapján a folyamatot, levesszük ügyfeleink válláról, a terhet, a kiválasztással járó nehézségeket. Elvégezzük az igényfelmérést, a toborzás teljes folyamatát, az előszűréstől a szakmai interjúig. Munkába lépés előtt vagy után, lehetőséget biztosítunk a munkavállaló és a cég számára is a mentorálásra, ezáltal elősegítve a hosszan tartó együttműködésüket. Ez a kibővített rendszer, ami megkülönböztet minket a többi munkaerő-közvetítő közül.

Miért fontos a mentorlálás a munkaerő-közvetítés folyamatában?

Számos olyan példát lehetne felsorolni, amikor egy cég felvesz egy  jól képzett munkavállalót, az új alkalmazott nem tud részévé válni a szervezetikultúrának. Nem találnak megoldást az összehangolt munka kialakítására. A mentorálás éppen ilyen és ehhez hasonló helyzetére kínál megoldást, mely eredményeképpen a munkavállaló, gyorsan be tud illeszkedni az új környezetbe, megtalálja kollégáival a közös hangot és motiváltabbá válik a maradást illetően. Nem lesz szükség a 3-6 hónapos próbaidő után az elejéről kezdeni a folyamatot. Ez idő és költséghatékonyabb a cég számára. A későbbieket tekintve vezetői utánpótlásképzést is tudunk biztosítani, mellyel nem egy újabb külsős munkatársat kell megtalálni a munkaerőpiacon, hanem a jelenlegi kollégák közül tudunk előrelépést biztosítani.


Mindezek Nagyvázsonyban és Veszprém megyében is kiemelt fontosságúak, hiszen a régió gazdasága ezáltal tud fejlődni.


Hol lehet megtalálni az Egyesületet és a Mentor Programot?

Mindenki számára elérhetőek vagyunk a https://fekete-sereg.hu/ vagy a http://mentorveszprem.hu/ honlapokon feltüntetett elérhetőségen, illetve a Mentor Programról bővebb információért keresse a https://bossconnect.com/ honlapot. Facebook:

https://www.facebook.com/ifjusagiegyesulet.feketesereg/

Youtube:

https://www.youtube.com/channel/UCSuNxp-cempBw80WDB58aow

Instagram:

https://www.instagram.com/fekete.sereg/

LinkedIn:

https://www.linkedin.com/company/fekete-sereg-%C3%ADifj%C3%BAs%C3%A1gi-egyes%C3%BClet-nagyv%C3%A1zsony/


2020.11.25.