Milliárdos fejlesztés és új munkahelyek a Balluffnál

A veszprémi Balluff Elektronika Kft. 2,1 milliárd forintos beruházást hajt végre, amelyet a magyar állam is támogat 518 millió forinttal. A kutatás-fejlesztési bővítésnek köszönetően harminc új munkahely létesül, és a magyar gazdaság egésze lendülhet fel.  

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter sajtótájékoztatón elmondta, hogy a magyar gazdaság dimenzióváltását segíti elő a Balluff beruházása. Emellett a vállalat munkahelyteremtő képessége is indokolja, hogy a kormány 518 millió forinttal hozzájáruljon a fejlesztések sikeréhez. Mindezt vissza nem térítendő támogatás formájában.  
 
 
A külügyminiszter a sajtótájékoztatón
A külügyminiszter a sajtótájékoztatón
 
 
Az ipari elektronika gyártásával foglalkozó Balluff fejlesztésének köszönhetően harminc magasan képzett mérnök kerülhet a céghez. A vállalat a beruházással célul tűzi ki, hogy az általa gyártott ipari automatizálás számára készülő szenzorokat, érzékelőket, modernebbé tudja tenni. Ezeket az eszközöket az autógyártás, a gyógyszergyártás és az élelmiszeripar gyártósorain és gyártóeszközein alkalmazzák. Többek közt az Audi, a GM és a Mercedes is a Balluff eszközeit használja.  
 
A Balluff németországi anyavállalattal rendelkezik, veszprémi üzemük a cégcsoport második legnagyobb egysége. Hatvannyolc országban rendelkeznek telephellyel, a veszprémi üzem a mostani bővítésnek köszönhetően kutatási-fejlesztési központtá válik.  

 

M. A. 

Forrás és fotó: MTI/ Szigetváry Zsolt