Milliárdos állami támogatást kap Veszprém

Porga Gyula, Veszprém polgármestere Facebook oldalán jelentette be, hogy a város év végén támogatást kapott az államtól. A Magyar Közlönyben megjelent információk szerint 1, 380 milliárd forint jut Veszprém működésének támogatására.  

A kormány az összes megyeszékhelynek juttatott változó mennyiségű támogatást az év végén. A Magyar Közlönyben megjelent számok alapján Veszprém 1, 380 milliárd forintot költhet el. A polgármester szerint óriási segítség ez a városnak.  

 

Porga Gyula polgármester

Porga Gyula polgármester

 

Porga bejegyzésében kitért rá, hogy a város működésének támogatására fordítják az összeget. Mint írja, a VKSZ Zrt. közüzemi szolgáltató, a Veszprémi Állatkert és a V-Busz közlekedési vállalat részesül belőle. Ugyan nem plusz költség, tehát a cégek költségvetési támogatása ezzel az összeggel 2021-ben csökkenni fog, de az önkormányzatnál így maradt összeget át tudják csoportosítani.  

A polgármester tájékoztatott arról is, hogy a jövőre tervezett gyermekétkeztetési és tömegközlekedési díjemelés nem valósul meg, a 2020-as árak maradnak a két szektorban. A kormány emellett 3, 303 milliárd forintból vásárolja meg Veszprém romos épületeit, amelyeket a jövőben felújítanak vagy átépítenek, javítva ezzel a városképet. Az egykori Balaton Bútorgyár és a volt szakszervezeti irodaház épületei is önkormányzati kézbe kerülnek ezáltal. 

 

 

M. A. 

Forrás és fotó: Porga Gyula/Facebook