Megújult a veszprémfajszi kálvária

Soltész Miklós, egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár virágvasárnapi keresztút előtt tartott beszédében úgy fogalmazott, hogy a megújult veszprémfajszi kálvária a keresztény ember felelősségét hirdeti, azt a küldetést, hogy megőrizzük csodálatos világunkat.

A kálvária megújítása része annak a programnak, amely során az elmúlt két évben 25 településen 50 kereszt és keresztút újulhatott meg, összesen 20 millió forintból, hat különböző nemzetiség önkormányzatának közreműködésével. Veszprémfajszon a német nemzetiségi önkormányzat kezdeményezésével és a kormány támogatásával kezdődhetett meg a munka.

 

Soltész Miklós, az Emmi egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára beszédet mondott a kormány támogatásával megújult veszprémfajszi Kálváriánál

Soltész Miklós, az Emmi egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára beszédet mondott a kormány támogatásával megújult veszprémfajszi Kálváriánál 

 

Fertig József, Veszprémfajsz polgármestere elmondta, hogy a két helyi kötődésű család által 1918-ban létrehozott kálvária mészkő szobrai és keresztjei első alkalommal újulhatnak meg egymillió forint kormányzati támogatásból. Virágvasárnappal kezdődik a nagyhét, amely a legnagyobb keresztény ünnepre, a húsvétra felkészítő nagyböjt utolsó időszaka. A keresztények ezen az ünnepen emlékeznek Jézus bevonulására Jeruzsálembe. 

 

/T.D.