Megújul a Veszprémi Petőfi Színház és környezete

Oberfrank Pál, a teátrum igazgatója sajtótájékoztatón beszélt a Veszprémi Petőfi Színház és környezetének megújulásáról. A Medgyaszay István tervei alapján épült, később átalakított épület a tervező eredeti elképzelései szerint épül újjá a tervek szerint 2021-re.

Megújul a színház homlokzata, a korábbi időket idéző külső oszlopsor fogadja majd a nézőket és újabb bejáratok épülnek. Színházi feladatok ellátását szolgáló iroda- és karbantartási helyiségek lesznek a színház szomszédságában álló, jelenleg használaton kívüli épületben is - adott tájékoztatást Oberfrank Pál. A bővülő belső terekben újabb díszlet- és kelléktárat, irodákat alakítanak ki. A nézőtéri széksorok elhelyezése megváltozik, valamint színészkávézót is kialakítanak.

 

Megújul a Veszprémi Petőfi Színház és környezete

A nézőtéri széksorok elhelyezése is megváltozik a Veszprémi Petőfi Színház felújításakor

 

Megújulnak a színházat övező zöldfelületek, és újabbakat is kialakítanak, a nézőtéren erkély épül, a ruhatár átköltözik a jelenlegi büfé helyére. Az igazgató felidézte, hogy legutóbb 30 éve újították fel az 1906 és 1908 között közadakozásból épült színházat. Mint rámutatott, a teátrum és környezete most uniós forrásból, valamint a Modern Városok Program keretéből újulhat meg. Porga Gyula, Veszprém polgármestere közölte, a beruházás jelentőségét mutatja, hogy a Modern Városok Program által biztosított 75 milliárd forintból 10 milliárdot a színházra fordítanak, ez kiegészül a városrész épületeinek és zöldfelületeinek megújításával a kulturális negyed program jegyében.

MTI/T.D.