Megújul a veszprémi Gyárkert területe

Veszprémben a Gyárkert területe rendezvényhelyszínként funkcionál majd az Európa Kulturális Főváros program keretében, emiatt újjáéled a bútorgyár korábbi belvárosi helyszíne.

A kivitelezést közbeszerzési eljáráson nyertes VEMÉV-SZER Kft és a SWIETELKSKY Kft konzorciuma nyerte meg. A 2022 augusztusában megkezdett munkálatokat az ingatlant üzemeltető Veszprém 2030 Kft, a Veszprém-Balaton 2023 Zrt-től elnyert 1,7 milliárd forintnyi forrásból valósítja meg.
 
Két szabadtéri színpadot is felépítenek
 
A korábban magántulajdonban álló többhektáros terület a Hársfa óvodától a Balaton Plázáig nyúlik el. A település közgyűlése 2021. januárban döntötte el, hogy az ingatlant megvásárolja, melyhez a forrást a magyar állam biztosította.
 
A Gyárkert területe az Európa Kulturális Főváros programjának részeként rendezvényhelyszínként funkcionál majd. Az eseményre a területet parkosítják, szolgáltatóegységeket telepítenek, konténerblokkban ételt és italt kínálnak majd, valamint felépítenek egy óriási nagyszínpadot és egy kisebbet is. Emellett még aszfaltozott parkolót építenek ki, tovább a régi vasútállomás mögött egy 100 férőhelyes látványelemet építenek fel.
 
A kivitelezési munkálatok befejezése 2023 májusában várható.
 
A rendezvény lebonyolítását követően középtávú cél a terüelt és a környező ingatlanok átfogó rehabilitációja, melyre csak 2024 után lesz lehetőség.
 
 
BG
Forrás: Magyar Építők
A képek illusztrációk