Megtartják a VeszprémFestet augusztusban

Az eredeti dátumhoz képest ugyan később, de megtartják a VeszprémFestet augusztus 17-e és 21-e közt. A szervezők külföldi fellépővel is készülnek, valamint több nívós hazai produkció is lesz az eseményen.  

VeszprémFest 2002 óta a város egyik legjobban várt eseménye. Nem kötelezi el magát egyetlen zenei műfaj mellett sem, a poptól a klasszikus zenén át a jazzig számos műfaj zenészei fellépnek. A VeszprémFest szervezői öt magyar és egy külföldi fellépő nevét hozták nyilvánosságra, akik a 2021-es rendezvény hangulatát emelik. Eszerint augusztus 17-e és 21-e közt fellép a városban Tom Jones, a Jazz+Az és a VeszprémFest Classic.  
 
 
Fesztivál
Fesztivál
 

Utóbbi performansz a Cziffra100-emlékév részeként három produkciót vonultat fel. Augusztus 17-én Miklósa Erika és Balázs János ZongOpera címmel ad koncertet. Másnap a Paganini+ látható majd, amelyben Balázs János, Lendvay József és Szakcsi Lakatos Béla is fellép. Augusztus 19-én Tompos Kátya és Balázs János Cziffra Café című estje következik a VeszprémFest Classic keretein belül. A teljes program május elsejéig kerül ki. 

A fesztivált korábbi időpontra hirdették a szervezők, de a járvány miatt augusztusban tartják meg az eseményt három veszprémi helyszínen. Külföldi előadók közül is több fellépő jelenlétét tervezték. Sikeresen áthidalva a problémát ismert hazai előadókat vonultatnak majd fel a városi rendezvényen.  
 
Tom Jones augusztus 19-én ad koncertet a Veszprém Arénában, ahol legismertebb slágerei mellett a hamarosan megjelenő stúdióalbumáról, a Surrounded by The Time-ról is elhangzanak majd dalok, adták hírül a szervezők. 
 
 

 

M. A. 

Forrás: ma.hu