Kortárs képzőművészeti kötelék Veszprém, Miskolc és Szeged közt

A közelmúltban nyitották meg Veszprémben azt a tárlatot, amely egy MANK által kiírt pályázat győztes műveit foglalja magában. A kiállítás gyakorlatilag egy párhuzamos sorozat, amely nemcsak a veszprémi Dubniczay-palotában, hanem Miskolcon és Szegeden is jelen van. 

A Kép/Test/Lét címmel, a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft.( MANK) és a Művészetek Háza Veszprém által kiírt pályázatra majdnem száz alkotás érkezett, ebből választották ki a harmincöt győztes pályaművet.  


A téma magába foglalta a test helyes vagy helytelen, szokványos vagy szokatlan, de őszinte ábrázolását. Festményektől kezdve grafikákon át a szobrokig jelentek meg művészeti stílusok. Torzók, különös testtartású alakok, aktok, szervek ábrázolásai köszönnek vissza.  

Kortárs kiállítás Veszprémben

Kortárs kiállítás Veszprémben


A kiállítás célja amellett, hogy az emberi testet bemutassa és reprezentálja a művészek egyéni kifejeződését, a megyeszékhelyek összekapcsolása is.  
Kiállító művészek: 


Ancsin Mihály, Bárány T. Rézia, Bartus Ferenc, B. Nagy Gabriella, Benkő Ramóna, Bognár László, Borbély Gábor, Czibor Éva, Cseke Szilárd, Dienes Attila, Fábián László, Farkas Ferenc, Farkas Imre, Fébert Zsófia, Gáspár Gábor, Haász Ágnes, Hamerli Judit, Jáger István, Kádár Tibor, Kanics Dorottya, Könyv Kata, Koscsó László, Kostyik Dominika, Pinczehelyi Sándor, Péterfia Gyula, Schmiedhoffer Diána, Silye Júlia, Somogyi Márk, Stark István, Szegedi Olga, Tamás Ákos, Tarczy István, Tóth György László, Tóth Xénia, Varga Amár László.


Perpillanat a tárlat fotóit itt érhetik el. 

 

M. A.