Fiatalok karrierépítése és segítése

A Fekete Sereg Ifjúsági Egyesület, a BossConnect Mentor Programmal közösen arra vállalkozott, hogy segítse a Veszprém megyében élő fiatalokat.

A Nagyvázsonyban működő ifjúsági egyesület 1997 óta támogatja a környékbeli fiatalokat. A BossConnect Mentor Program pedig 2014 óta működik a fiatal karrierépítők és vállalkozók, startupperek számára. Az egyesület és vállalkozás most közösen indította el helyi szinten programját, hogy a fiatal nemzedéknek segítsen.
 
Mit kell tudni a programról?
 
A programba kerülés folyamatos. Mentori segítséget biztosítunk a fiatalok számára, mely hozzásegíti őket pályafutásuk elindításához vagy fejlesztéséhez. Fél éven át ingyenes szakmai tanácsadást biztosítunk a jelentkezők számára.
 
Több mint 70 mentor, és eddig közel 800 mentorált sikeres együttműködése igazolja a rendszer eredményességét a BossConnet részéről. Különösen nagy öröm számunkra, hogy nemzetközi munkánk során 54 országban, négy kontinensen mutatkozhattunk be, egyesületünkhöz 54 országból látogattak el fiatalok és velük foglalkozó ifjúsági szakemberek.
 
Egyre elterjedtebb a fiatalok körében a vállalkozás indítás, vagy vezetővé válás. Vállalkozói és vezetői készségeket azonban az oktatási rendszerben nem igazán gyakorlat orientáltan fejlesztenek, pedig ezek nélkül nem lehet komolyabb sikereket elérni. Sok erőfeszítést igényel, amíg önerőből, szorgalommal összeszedik ezeket a készségeket, képességeket az ifjak. A program ebben is segít, ugyanakkor segít az élethelyzetek megoldásában és az ezekhez köthető kérdések megválaszolásában. Közösséget biztosítunk számukra, ahol találkozhatnak hasonlóan proaktív kortásaikkal is. 
 
 
Mentorálás
Mentorálás
 
 
Egyesületünk mentorálás mellett helyi, megyei, regionális és nemzetközi rendezvényeket szervezünk, valamint képzéseket, ifjúsági cseréket, rövid tanulmányutakat és szemináriumokat is tartunk.
 
Miért fontos a fiatalok felkarolása?
 
A mostani, és a következő nemzedék lesz a mi jövőnk is, ezért nagyon fontosnak tartjuk, hogy mindenki megkapja azt a segítséget, amivel sikeressé tud válni. A jelenlegi Y  és Z  generáció, nagyban eltér a korábbi X generációtól, ezért nekünk is meg kell tanulnunk, hogy mi motiválja őket, hogyan lehet velük együtt dolgozni a közös célokért.
 
2019 évvégén sikerült elnyerni egy Európa Uniós pályázatot a GINOP program keretein belül (GINOP-5.1.7-17-2019-00349), mely nagy lendületet adott számunkra a még tevékenyebb segítségnyújtásra.
 
 
Hol lehet elérni a szervezetet?
Mindenki számára elérhetőek vagyunk a https://fekete-sereg.hu/ vagy a http://mentorveszprem.hu/ honlapokon feltüntetett elérhetőségen, illetve a Mentor Programról bővebb információért keresse a https://bossconnect.com/ honlapot. 

 

Facebook:
https://www.facebook.com/ifjusagiegyesulet.feketesereg/
Youtube:
https://www.youtube.com/channel/UCSuNxp-cempBw80WDB58aow
Instagram:
https://www.instagram.com/fekete.sereg/
LinkedIn:
https://www.linkedin.com/company/fekete-sereg-%C3%ADifj%C3%BAs%C3%A1gi-egyes%C3%BClet-nagyv%C3%A1zsony/
 
 

2020. december 29.