Évadnyitó társulati ülést tartott a Veszprémi Petőfi Színház

Oberfrank Pál, a színház igazgatója társulati ülésen hangsúlyozta: tartalmas nyáron van túl a testület, a teátrum tagjai magyar és határon túli településeken is játszottak a nyáron.

A társulat Szarvason, Egerben, Nyíregyházán, Tihanyban, Balatonföldváron és Budapesten is fellépett az elmúlt hónapokban. Emellett Erdélyben is játszottak, valamint Balatonalmádiban a Kerényi Imre által elindított vörösberényi programokat is folytatták. Itt tizenkét előadást mutattak be és két nyolcnapos tábort is rendeztek fiataloknak - emelte ki az igazgató. Oberfrank Pál azt is elmondta: négy új tag szerződött Veszprémbe, Varga Szilvia, Dér Mária, Cservenák Vilmos és Hunyadi Máté is a Petőfi Színház társulatában játszik mostantól.

 

Évadnyitó társulati ülést tartott a Veszprémi Petőfi Színház 

A Petőfi Színház a 2019/20-as évadban öt nagyszínházi bemutatóval várja a közönséget

 

A fenntartó képviseletében Brányi Mária veszprémi alpolgármester sikeresnek ítélte meg az elmúlt évadot és a nyári szezont is. Hozzátette: a vártnál lassabb ütemben halad a színházépület rekonstrukciójának előkészítése, de a tervezési munkák a nyári időszakban is folytak. Ovádi Péter, a térség országgyűlési képviselője köszönetet mondott a társulatnak Veszprém és a környék kulturális életében végzett munkájukért. Az ember leggyakrabban csak a színészeket látja, de komoly csapatmunka áll egy-egy előadás mögött, melyben nagy szerepe van egy hangosítónak, egy díszlettervezőnek, egy öltöztetőnek vagy egy karbantartónak is - emelte ki. A Petőfi Színház a 2019/20-as évadban öt nagyszínházi bemutatóval várja a közönséget.