Digitális Tudásközpont nyílt Veszprémben

Veszprémben nyitotta meg kapuit Magyarország legújabb Digitális Tudásközpontja.

A Digitális Jólét Program Hálózat és az Európa Kulturális Főváros Program közös projektjeként 300 négyzetméteres területen hozták létre az egykori belvárosi húsáruház épületében a modern oktató-és bemutató termekből álló Digitális Tudásközpontot, mely a helyiek szavazata után a Digitális Húsáruház nevet viseli a jövőben.
 
A gyerekek megismerhetik a mesterséges intelligencia alkalmazásának lehetőségeit
 
A Digitális Tudásközpontba olyan eszközöket helyeztek el, amelyek elősegíti a gyerekek digitális oktatását és az idősebb korosztály felzárkózását a technológiai újdonságok használatához. A látogatók megismerhetik a legújabb digitális technikai eszközöket, a robotokat, 3D nyomtatókat, a mesterséges intelligencia használatának lehetőségeit, valamit VR-szemüvegeken keresztül az innovatív megoldásokat. 
 
A Digitális Tudásközpont létrehozásával a köznevelési és szakképző intézmények, civil szervezetek, felsőoktatási intézmények és Digitális Jólét Program Pontok számára lehetőség nyílik a kompetenciafejlesztő foglalkozások, képzések, szakkörök, workshopok, osztálykirándulások, és pedagógusi továbbképzések megvalósítására.
 
Veszprém több szempontból kiemelkedő hazánkban, mivel a megyében jelentős innovatív megoldásokat alkalmaznak, ez pedig azt jelenti, hogy a régióban élők kreatív, nyitott gondolkodású emberek. A beruházás azért is kulcsfontosságú, mert egyrészről illeszkedik a város célkitűzéseihez, másrészt egyszerre tudják a digitalizációval támogatni az oktatást és a kultúrát.
 
BG
Forrás: Vehír
A képek illusztrációk