Az Unilever új beruházást valósított meg veszprémi jégkrémgyárában

Az Unilever Magyarország veszprémi jégkrémgyára új csarnokkal bővült.

Az Unilever Magyarország veszprémi 3400 négyzetméteres jégkrémgyárába egy új gyártósort helyeztek el.
 
Az új gyártósoron percenként 720 pálcikás Magnum jégkrém készülhet
 
A beruházás csaknem 10 milliárd forintba került. A fejlesztés eredményeként az eddigi 80 millió literes éves gyártási kapacitás 95 millió literre emelkedik. A tervek szerint 2026-ban már 110 millió liter lesz az éves kapacitás.
 
A Magnum termékek adják az Unilever európai jégkrém-árbevételének egyharmadát. Az új gyártósoron percenként 720 pálcikás Magnum jégkrém készülhet. Idén Veszprémben közel 600 millió darab jégkrém készül.
 
Az Unilever Magyarországon három gyárral rendelkezik: a Nyírbátori Háztartás-vegyipari Gyárral, a Veszprémi Jégkrémgyárral és a Röszkei Élelmiszergyárral. A vállalat budapesti irodájában és a három gyárban több mint 1400 főt foglalkoztat.
 
A vállalat 2020-ig 200 millió euró értékű beruházást valósított meg Magyarországon, 2020 és 2025 között pedig további 100 millió eurót ruháznak be a veszprémi üzemben és a nyírbátori háztartásvegyipari gyárban.
 
 
BG
Forrás: MTI
A képek illusztrációk