Az Unilever új beruházást valósított meg veszprémi jégkrémgyárában
Az Unilever Magyarország veszprémi jégkrémgyára új csarnokkal bővült.
Az Unilever Magyarország veszprémi 3400 négyzetméteres jégkrémgyárába egy új gyártósort helyeztek el.

A beruházás csaknem 10 milliárd forintba került. A fejlesztés eredményeként az eddigi 80 millió literes éves gyártási kapacitás 95 millió literre emelkedik. A tervek szerint 2026-ban már 110 millió liter lesz az éves kapacitás.
A Magnum termékek adják az Unilever európai jégkrém-árbevételének egyharmadát. Az új gyártósoron percenként 720 pálcikás Magnum jégkrém készülhet. Idén Veszprémben közel 600 millió darab jégkrém készül.
Az Unilever Magyarországon három gyárral rendelkezik: a Nyírbátori Háztartás-vegyipari Gyárral, a Veszprémi Jégkrémgyárral és a Röszkei Élelmiszergyárral. A vállalat budapesti irodájában és a három gyárban több mint 1400 főt foglalkoztat.
A vállalat 2020-ig 200 millió euró értékű beruházást valósított meg Magyarországon, 2020 és 2025 között pedig további 100 millió eurót ruháznak be a veszprémi üzemben és a nyírbátori háztartásvegyipari gyárban.
BG
Forrás: MTI
A képek illusztrációk