Átadásra került a 8-as főút veszprémi csomópontja

Átadásra került a 8-as főút veszprémi csomópontja az Almádi úti kereszteződésben.

Ovádi Péter, a térség fideszes országgyűlési képviselője szerint a 8-as főút veszprémi elkerülőjének korszerűsítése a környék egyik legfontosabb beruházása. Eddig az Almádi úti csomópont a város egyik legforgalmasabb és legveszélyesebb kereszteződése volt.
 
Az útfejlesztéseknek köszönhetően csökken a városból a forgalom a Balaton felé
 
Porga Gyula, Veszprém polgármestere (Fidesz-KDNP) örül annak, hogy ismét lehet közlekedni a kivitelezés miatt lezárt Almádi úton, mert így csökken a torlódás Veszprémből a Balaton felé.
 
Nyáron az új kereszteződés mellett a részlegesen lezárt Füredi csomópontot is használhatják az autóvezetők.
 
Nyul Zoltán, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.(NIF) beruházási vezérigazgató-helyettese fontosnak tartotta, hogy minél előbb átadják az egyes elkészült elemeket a forgalomnak.
 
A tervek szerint a 8-as főút veszprémi elkerülőjét felújítják a litéri és a Füredi csomópont között 7,5 kilométeren. A NIF tájékoztatásából kiderül, hogy a munkálatok az ütemterveknek megfelelően haladnak.
 
Az Almádi úti kereszteződés mellett a Budapesti úti csomópontban is elkészült az új felüljáró. Itt jelenleg a csatlakozó utakat építik.
 
A korábbi tájékoztatásból kiderült, hogy a litéri csomóponttól az Almádi útig tartó szakasz ennek az évnek a végére, míg a Füredi útig tartó folytatás 2023-ban készül el.
 
A fejlesztési munkákat 25,3 milliárd forint hazai forrásból valósítják meg.
 
BG
Forrás: MTI
A képek illusztrációk