Applikációt fejlesztettek a mozgáskorlátozottak segítésére

A VKSZ Zrt Mozgáskorlátozottakat segítő applikációval, önkéntesek bevonásával és közszolgáltatásokkal kapcsolatos app elindításával törekszik a lakosság komfortérzetének növelésére.
 
A VKSZ Zrt stratégiájának része, hogy a fenntarthatóság mellett segítse a lakosság komfortérzetének növelését. A vállalat a Veszprém az Élhető Város” stratégia részeként, 12,5 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatást kapott a projekt megvalósítására, melyben egy akadálymentesítést segítő applikációt fejlesztettek.
 
A mozgáskorlátozottak közlekedését segítő applikációt fejlesztettek
 
A Route4 applikáció a felhasználó számára útvonalakat tervez, hogyan juthat el legegyszerűbben A-ból B-be. Nemcsak a mozgáskorlázotottaknak, de mások számára is segítséget jelenthet a közlekedésben.
 
Bodó Péter, az applikáció fejlesztője elmondta, hogy Veszprém a harmadik város, amellyel együttműködnek. A VKSZ Zrt-vel és a Mozgássérültek Egyesületével közösen útvonalakat mértek fel, melyeket már be is építettek az applikációba. A következő lépés az intézményekről való információgyűjtés lesz.
 
A VKSZ Zrt szorosan együttműködik önkéntesekkel annak érdekében, hogy megtudják a fiataloknak milyen céljaik vannak a városfejlesztésről. A tőlük kapott információk alapján be tudják őket vonni önkéntes akciókba és újakat is indíthatnak.
 
A pályázat része, hogy a Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Karával közösen egy olyan applikációt dolgozzanak ki, amelyben a városi és közszolgáltatásokkal kapcsolatos információkat osztanák meg a veszprémiekkel, majd ezt továbbfejlesztve fizetési/számlakiegyenlítési opciót, a panaszkezelés és az ügyintézés lehetőségét is beépítenék-részletezte dr. Temesvári Balázs vezérigazgató.
 
Ovádi Péter országgyűlési képviselő örült a projekt megvalósításának, szerinte a VKSZ Zrt-nek vezető szerepe van az innovatív projektekben.
 
BG
Forrás: Vehír, Veszprém
A képek illusztrációk