A Pannon Egyetem és konzorciumi partnere egymilliárd forinthoz jutott

A Pannon Egyetem és a KALL Ingredients Kft konzorciuma egymilliárd forint támogatást nyert el tejsavtermelődés szabályozását lehetővé tevő kutatás-fejlesztésre.

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretén belül meghirdetett GINOP_PLUSZ-2.1.1-21 „Vállalati kutatási, fejlesztési és innovációs tevékenységek ösztönzése" pályázaton, hogy a „Tejsav alapú komplex kutatás-fejlesztés a KALL Ingredients Kft. gyáregységében” című projekt megvalósítására csaknem 1 milliárd forintot nyertek el.
 
Kiemelten fontos a kutatás
 
Az együttműködés keretében 3 év alatt készítenek el egy tanulmányt, amit a vállalatok fel tudnak használni a hatékonyabb termelés érdekében, ahol a tejsav szerepet játszik, többek között a kukoricafeldolgozó üzemekben.
 
A jelenlegi gazdasági helyzetben kiemelten fontosak azok a kutatások, amelyek a mezőgazdasági termékek minél teljesebb körű és a legmagasabb hozzáadott értéket teremtő hasznosítását célozzák.
 
A Pannon Egyetem Tudás- és Technológiatranszfer Központja és a KALL Ingredients Kft. együtt gondoskodik a projekt során létrehozott közös szellemi alkotások hasznosításáról.
 
Forrás: MTI, Pannon Egyetem
A képek illusztrációk