Veszprém megyeieknek is nyitott a napelemes pályázat

Veszprém megyében élők is nyújthatnak be napelemes pályázatot, amit a nagy érdeklődésre való tekintettel a kormány meghosszabbított.

A napelemes pályázatot Veszprém megyében 2021. december 6-án nyitották meg, viszont olyan nagy volt rá az érdeklődés, hogy kormány minden megyére vonatkozóan meghosszabbította a pályázatok beadási határidejét, Veszprém megyére vonatkozóan 2022. január 16-án 18 óráig.
 

Jelentős összeghez juthatnak a Veszprém megyeiek
 
A kormány célja, hogy 2050-re Magyarország klímasemlegessé váljon, emiatt a Klíma- és Természetvédelmi Akciótervben foglaltaknak megfelelően állami támogatással 10 év alatt meghatszorozzák a napenergiás kapacitásokat hazánkban.
 
A magyar állam jelenleg azon dolgozik, hogy 2030-ra a hazai áramtermelés 90 százaléka szén-dioxid-mentes legyen. Ennek a célnak a részeként 2021. december elején elindították a napelemes pályázati lehetőséget a lakosság körében, melyre 201 milliárd forint keretösszeget biztosítanak. Az állampolgároknak lehetősége van támogatást igényelni napelemes rendszerek és akkumulátorok telepítésére, nyílászárók cseréjére, fűtési rendszerek korszerűsítésére.
 
A vissza nem térítendő támogatás maximális mértéke bruttó 2,9 millió forint, fűtéskorszerűsítéssel együtt 11,3 millió forint.
 
Minden pályázati határidőn belül érkezett támogatási igényt elbírálnak. A pályázat benyújátásának feltétele a kivitelezővel kötött előzetes megállapodás, viszont ez nem vonja maga után a kérelem kedvező elbírálását.
A pályázat további részleteiről a felhívásban, valamint a napelem.palyazat.gov.hu oldalon lehet utána olvasni.
 
 
 
BG
Forrás: MTI
A képek illusztrációk