Veszprém megyébe 45 milliárd jut a következő uniós ciklusban

A 2020-ig tartó fejlesztési ciklusban több mint 45 milliárd jut Veszprém megyére, amivel a megyék rangsorában a középmezőnyben tudhatja magát - jelentette ki Kovács Zoltán, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára október 9-i sajtótájékoztatóján.

Kovács Zoltán emlékeztetett: míg az előző fejlesztési ciklusban 8200 milliárd forint származott uniós forrásból, addig a 2020-ig felhasználható összeg országosan 12 ezer milliárd forint. A kormány döntése szerint a pályázatokat 2017 nyaráig ki kell írni - tette hozzá.


\"Polgárdy


Polgárdy Imre - a Veszprém Megyei Közgyűlés elnöke, Kovács Zoltán - a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára, és Porga Gyula - Veszprém polgármestere


Polgárdy Imre, a Veszprém Megyei Közgyűlés elnöke (Fidesz-KDNP) elmondta, hogy a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) által meghatározott 7 prioritás közül öt esetben a megyei önkormányzat dönt. Polgárdy Imre elmondta: a megye által elosztható összegből a gazdasági infrastruktúra fejlesztésére 16,8 milliárd, gazdaságélénkítésre és településfejlesztésre 8,35 milliárd, alacsony szén-dioxid-kibocsátású gazdálkodásra való áttérésre 11,3 milliárd, közösségi szolgáltatások fejlesztésére 3,5 milliárd, foglalkoztatás ösztönzésére 3,5 milliárd forint jut.


MTI/MCOnet