Veszprém megye második kormányablakbusza állt forgalomba

Balatonszepezden adták át Veszprém megye második mobilizált kormányablakbuszát.

Az ünnepélyes átadón jelent volt Dr. Domokos Péter kormányablakokért felelős miniszteri biztos, aki elmondta, hogy a mobilizált kormányablakbuszok kiegészítései a jelenlegi 307 kormányablak feladatainak.  2020 óta országosan 22 busz segítette az ügyfeleket. Veszprém megyében ez a második.
 
Az új, harmadik generációs kormányablakbuszt tabletekkel is felszerelték
 
A miniszteri biztos kiemelten fontosnak tartja, hogy a kisebb, elzártabb közösségekben élők számára is elérhetőek legyenek a kormányablakok szolgáltatásai. Az ügyfelek 2500 féle ügyet tudnak elintézni vagy elindítani a kormányablakbuszokon. Hozzátette még, hogy a polgármesteri hivatal a saját fórumain tájékoztatja majd a lakosságot, hogy mikor és merre található a jármű.
 
A miniszteri biztos arról is szót ejtett, hogy idén még Bács-Kiskun megyében, Pest megyében és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében helyeznek forgalomba új kormányablakbuszokat.
 
A Balatonszepezden átadott harmadik generációs autóbusznak 20%-kal nagyobb a belső tere és 70%-kal hosszabb. Az új buszt tabletekkel is felszerelték, így akár előre is foglalhatnak időpontot az ügyfelek.
 
Takács Szabolcs, a Veszprém Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja elmondta, hogy az első buszt 2018-ban helyezték forgalomba a megyében a lakosok legnagyobb megelégedésére. Az egyik busz a Balaton-felvidéken, a másik pedig Somló környékén, a bakonyi falvakban segíti az térségben élők hatékony ügyintézését.
 
Takács Szabolcs megköszönte Dr. György István területi közigazgatásért felelős államtitkárnak, hogy egy újabb kormányablak áll szolgálatba, Veszprém megyébe, valamint Dr. Domokos Péter kormányablakokért felelős miniszteri biztosnak, hogy támogatta a kezdeményezést.
 
BG
Forrás: MTI, Kormányhivatal.hu
A képek illusztrációk