Üzembe helyezték az eplényi síaréna pályáját

Nem kell a környező országok hatalmas hegyeihez ellátogatnunk ahhoz, hogy remek síelő élményben lehessen részünk modern környezetben, a Veszprém megyei Eplényben ugyanis megnyitották a síarénát, amelyet az általános iskolások ráadásul ingyen használhatnak.

Enyhe időjárásunk van ugyan, az eplényi síarénában mégis gondoskodnak arról, hogy állandó, nagyjából 60 cm-es hóréteg legyen, így bárki használhatja, aki síelésre adja a fejét.  
 
 
Két tanulópálya és egy 1048 méter hosszú pálya is használható már, modern felszerelésekkel várják az ide látogatókat. A 757 méteres, Magyarország első négyüléses felvonóját és tanulólifteket is üzembe helyezték, a járványhelyzet miatt mindenütt van fertőtlenítő, és az előírásoknak megfelelően üzemel a létesítmény. A nyitva tartás minden nap 9.00-19.00 közt alakul a 2020/2021-es szezonban.

 

A sípálya idén

A sípálya idén

 

Kedvezmény az általános iskolásoknak
 
Az eplényi sípályákat természetesen bárki használatba veheti, az általános iskolások azonban ingyenesen használhatóak egy-egy kétórás bérlet erejéig. Ez egy országos program, minden magyarországi általános iskolás diákra vonatkozik már a jelenlegi idénytől, várhatóan január 4-től. A dolog hátulütője lehet, hogy hétköznap, hétfőtől csütörtökig él e kedvezmény, de egyáltalán nem áthidalhatatlan a probléma.
 
Az eplényi Síaréna háromhektáros tanulópályát kínál fel a gyerekeknek ingyenes használatra, szakképzett síoktatókkal. Több turnusban érkezhetnek a diákok a hetvenperces oktatásokra, ezért előzetes időpont egyeztetés szükséges. Az oktatás végeztével egyéb szabadtéri programokat biztosít a vezetőség. Sífelszerelés híján is érdemes menni, szükség esetén ugyanis ezt is biztosítják a résztvevőknek, és még egyszeri melegétel is jár. Regisztrálni ezen az oldalon lehet.  
 

 

M. A. 

Forrás és fotó: mti