Uniós támogatás a veszprémi Prospektus Nyomdának

Egy több mint 200 millió forintos unós támogatásnak köszönhetően kétszeresére, óránként 24 ezer ívre nő a veszprémi székhelyű Prospektus Nyomda kartonalapú csomagolóanyag-gyártó kapacitása.

Az összesen 446 millió forintos fejlesztés során új nyomógépet vásároltak, ami a legújabb technológiai színvonalat képviseli, rövid gépbeállítási időkkel valamint rendkívül gyors, óránként mintegy 16 ezer ív nyomtatási sebességgel üzemel. A nyomtatást követő lépés a termékek kimetszése és a hulladékok eltávolítása. Erre a feladatra egy hibrid kimetsző gép áll üzembe, amely a két mozzanatot egy lépésben hajtja végre, tovább rövidítve a gyártási időt.

 

Uniós támogatás a veszprémi Prospektus Nyomdának

A Prospektus Nyomda 2,5 milliárd forint értékű épület és eszközparkkal rendelkezik

 

Az 1986-ban egyszemélyes cégként megalapított Prospektus Kft. 2012 óta foglalkozik csomagolóanyag gyártásával. 2003-ban a Prospektus Nyomda a világ legnagyobb nyomdagép-gyártójának, a német heidelbergi nyomdagépgyárnak referenciahelyévé vált. A cég 2,5 milliárd forint értékű épület és eszközparkkal rendelkezik és több mint 50 alkalmazottja van. Magazinokat, katalógusokat, prospektusokat, plakátokat, térképeket, karton alapú csomagolóanyagokat állítanak elő.

 

/T.D.