Új gyártóüzem épült Csetényben

Új gyártóüzemet adtak át a Veszprém megyei Csetényben, a több mint 650 millió forint értékű beruházás a helyi önkormányzat és a veszprémi székhelyű Balluff-Elektronika Kft. összefogásával valósult meg.

Az 1600 négyzetméter alapterületű gyártócsarnok a csetényi önkormányzat 450 millió forintos beruházásában, a Balluff-Elektronika Kft. tervei és igényei alapján épült meg. A gyártás beindításához és bővítéséhez szükséges technológiákat a vállalat 200 millió forintos állami pályázat segítségével szerezte be. A kivitelezés 2018 tavaszán kezdődött, és idén januárban az új üzemben több mint 80 új munkavállalóval megindult a Balluff által forgalmazott ipari elektronikai termékek, részegységek szériagyártása.

 

Új gyártóüzem épült Csetényben

Új gyártócsarnok épült a csetényi önkormányzat 450 millió forintos beruházásában

 

Ötvös Tamás, a Balluff ügyvezető igazgatója elmondta: egyelőre a csarnok felében indult meg a termelés, de céljaik közt szerepel, hogy az év végére a másik felét is megtöltik, munkát biztosítva a környéken élőknek. Ötvös Tamás elmondta: az előzetes adatok szerint a 2018. évi  árbevétel meghaladja a 30 milliárd forintot, ez rekord a cég történetében.