Sportprogramsorozat indul Veszprém megyében

Veszprém és Hajdú-Bihar megyében három évig tartó, prevenciós célú szabadidős sportprogramsorozatot szervez Magyar Rendészeti Sportszövetség.

A program célja a szabadidősport tevékenységek elterjesztése, hozzáférés javítása a hátrányos helyzetű célcsoportok számára és a lakosság egészségi állapotának javítása érdekében két kevésbé fejlett régióban. Az MRS tavaly nyert egy három évre szóló, 350 millió forintos európai uniós pályázaton, mely által tömegeket szeretnének megmozgatni a szövetség profiljába tartozó sportágakban, úszásban, kerékpározásban, gyaloglásban.

 

Sportprogramsorozat indul Veszprém megyében

Három évig tartó, prevenciós célú szabadidős sportprogramsorozatot szervez Magyar Rendészeti Sportszövetség

 

A két régiót előzetes tanulmányozás alapján választották ki aszerint, mennyire aktív sportszervezők működnek a térségben, illetve hol van a legnagyobb szükség a segítségre, vagyis "hova kell elvinni a mozgást, a sportot, mert az emberek nem tudják megfizetni a sporteszközöket, nem hallottak mobil fitneszparkról". A három év alatt a két régióban 21 "megmozdulást" szerveznek, amikor az érdeklődők a mozgás mellett tájékoztató jellegű előadásokat hallgathatnak. Külön figyelmet fordítanak a fogyatékkal élőkre, akik számára speciális mozgásformákat alakítanak ki. A program során legalább 15 ezer ember megmozgatása a cél, az eseményeken a részvétel ingyenes lesz. Az első rendezvényre októberben kerül sor.

 

MTI/T.D.