Rengeteg program a badacsonyi borfesztiválon

A Badacsony Bor7-en a borvidék 14 pincészete, esténként pedig könnyűzenei programok, többek között a Kerekes Band, a Lóci játszik és a dél-afrikai Sean Koch Trio koncertjei várják a látogatókat.

A rendezvény megnyitóján hirdetik ki a Badacsonyi Hegyközségi Borvereny eredményét. A kiállító pincészetek idén a színpadon is bemutatkoznak, esténként kötetlen beszélgetéseket hallhat a közönség a térség borkultúrájáról, megfűszerezve a pincészetekhez kapcsolódó érdekes történetekkel. A július 30-ig tartó rendezvényen a helyi tehén- és kecskesajtokat, "hamuban sült" pogácsát, kürtőskalácsot és a pálinkát is kóstolhatnak az érdeklődők. 

 

A Badacsony Bor7-en a borvidék 14 pincészete, esténként pedig könnyűzenei programok várják a látogatókat

A Badacsony Bor7-en a borvidék 14 pincészete, esténként pedig könnyűzenei programok várják a látogatókat

 

A fesztivál első estéjén a Stahl Barbara, Havai Gábor duó szórakoztatja a közönséget, szombaton, a megnyitó után a Tördemic Néptáncegyüttes ad műsort, majd Éliás Gyula Éliás Jr. Trio nevű formációja lép színpadra. Továbbá közönség elé lép Hangácsi Márton, a 2012-ben Tapolcáról indult Creative Sound System, valamint a lágyabb rockzenét az erőteljes dzsesszel ötvöző Mongoose Limit, a Halott Pénzből Járai Márk, a Nagy-Szín-Pad!-nyertes Lóci játszik, az alternatív népzenét a rockkal ötvöző, dél-afrikai Sean Koch Trio, a filmzenét, tangót, latin dallamokat és komolyzenét is játszó Café Quartet, továbbá a világzenei színtér ismert zenekara, a Kerekes Band is.

 

/T.D.