Példamutató vállalkozások Veszprém megyében

2015. szeptember 16-án oklevél átadó ünnepséget rendezett a Veszprém Megyei Kormányhivatal a pozitív listás vállalkozásoknak. Veszprém megyében immár 116 vállalkozás szerepel az országos pozitív listán.


Ők azok a Veszprém megyei vállalkozások, melyek - hasonlóan az országos listán szereplő több mint 2.500 többi vállalkozáshoz - tevékenységüket a jogszabályi előírások alapján végzik, és a megelőző egy évben semmiféle szankciót nem kaptak, panasz sem érkezett ellenük. Takács Szabolcs a Veszprém Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja szerint szemléletváltás történt a fogyasztóvédelmi hatóságnál, ugyanis nem hátráltatni, hanem segíteni próbálja a vállalkozásokat. Ennek eredményeként a vállalkozások is pozitívabb attitűddel és becsületesebben dolgoznak - amit a statisztika is alátámaszt.

 
\"\"

 
Koszorús László Gáspár (balra) a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkára az eseményen elmondta: évről évre kevesebb panasz érkezik hozzájuk.  Fotó: Mátyus Tamás


A dokumentumot az üzletekben is kifüggeszthetik, mely jelzésértékkel bír a vásárlók számára, növelve a vállalkozás iránti bizalmukat. A pozitív listáról le is lehet kerülni, ezért a következő Veszprém megyei vállalkozásoknak érdemes továbbra is előírásszerűen működniük:

 

Kerti Varázs Kft. - gazdabolt

 

Bánhegyi Tamás József ev. - autós-motoros bolt

 

Farkas Béla ev. - zöldség-gyümölcs

 

Pászti Kft. - autósbolt

 

Virág-Király Kft. - virágbolt

 

MÓLÓ ’97 Bt. - táska, bőrdíszmű

 

Kovácsné Balogh Ágota ev. - ajándékbolt

 

Fuszekli 91 Kft. - cipőbolt

 

Ezüst Tópart Kft. - zöldség-gyümölcs

 


Veszprém Megyei Kormányhivatal/MCOnet