Pápa a szakképzés megerősítése terén szeretne együttműködni a helyi KKV-kal

Tapasztalatcserével egybekötött vállalkozói fórumra invitálta 2015.02.23-án délelőtt a Pápa és környéki vállalkozókat a Vállalkozók és Munkáltatók  Országos Szövetsége (VOSZ) TÁMOP-2.5.3.C-13/1-2013-0001 "A munkáért!" című Európai Uniós finanszírozású projektje keretében.

->Sajtóközlemény letöltése

 

 

\"VállalkozásokA VOSZ projektjének fő célkitűzése a vállalkozások támogatása, az ismeretek bővítése, az aktuális gazdasági változások kommunikálása. A TÁMOP-2.5.3.C-13/1-2013-0001 \"A munkáért!\" című pályázat egy nagy szolgáltatás csomag, melynek keretében virtuális tanácsadás van 5 témában: jog, adó, finanszírozás, munkavédelem és pályázat. Minden régióban a regionális tanácsadók a VOSZ irodákban hetente kétszer személyesen is tanácsot adnak. A vállalkozások ismereteinek bővítésére vállalkozói tájékoztató füzetek és összefoglaló kiadványok  készülnek és 103 rendezvényt szerveznek regionális, megyei és kistérségi szinteken. A vállalkozói akadémia című rendezvények célja a vállalkozások ismereteinek bővítése. A 2 napos megyei rendezvények célja az aktuális gazdasági események kommunikálása. A vállalkozói tapasztalatcserék célja a vállalkozások gondjainak feltárása, a pályázat eredményeinek bemutatása és az aktuális gazdasági változások kommunikálása. Ezeket a rendezvényeket főleg kisvárosokban, kistérségekben rendezi a VOSZ.


\"Dr.A pápai strukturált tapasztalatcserén Gazsi Attila, a VOSZ Veszprém megyei elnöke a helyi gazdaságélénkítési lehetőségeket vázolta fel, de bemutatásra kerültek az atipikus foglalkoztatási formák lehetőségei is, az EXIM Bank képviselői pedig a finanszírozási lehetőségeket vázolták fel a megjelent vállalkozóknak. Dr. Áldozó Tamás, Pápa polgármestere a rendezvényen így nyilatkozott: A városban főként a szakképzésben látjuk a gyengepontot, amennyiben a szakmunkásképzés erősítésében együtt tudunk működni a helyi kis- és középvállalkozásokkal, akkor akár adókedvezményekkel is támogatnánk ezt a területet, mivel stratégiai kérdésként tekintünk rá a város jövőjét illetően.