Növelik a szakképzés hatékonyságát

A Veszprémi Szakképzési Centrum uniós forrást nyert el a képzések hatékonyságának növelésére. Az 550 millió forintos támogatásból Veszprém megye nyolc oktatási intézménye részesül, a program 2020 nyarára valósul meg.

Mézes József, a Veszprémi Szakképzési Centrum projektmenedzsere elmondta, a fejlesztés célja, hogy 10 százalék alá csökkenjen a szakképzést végzettség nélkül elhagyók száma, és egyben segítse a végzett tanulók elhelyezkedését. A program infrastruktúrafejlesztést, 153 pedagógus számára továbbképzést és 403 tanulót bevonó foglalkozásokat, képzéseket foglal magába, ezen kívül 100 millió forint értékben informatikai eszközöket vásárolnak.

 

Növelik a szakképzés hatékonyságát Veszprém megyében

A szakgimnáziumokban, szakközépiskolákban digitális kompetenciákat fejlesztő programokat indítanak


A szakgimnáziumokat, szakközépiskolákat érintő fejlesztés részeként a pályaválasztást segítő digitális közösségi alkotóműhelyt, új közösségi tereket alakítanak ki, valamint digitális kompetenciákat fejlesztő programokat indítanak, nyári táborokat, szakköröket szerveznek. Ovádi Péter, önkormányzati képviselő arról beszélt, hogy az önkormányzat tervei között szerepel a szakképzési centrumon belül egy új képzőközpont létrehozása. Amennyiben megvalósul a 4 milliárdos, kormányhatározatra váró fejlesztés, példa lehet az egész országban.

 

MTI/T.D.