Milliókat kaphatnak a Veszprém megyei vállalkozó fiatalok ötleteikre

Meghirdetésre került a Start ösztöndíjprogram, melyre Veszprém megyéből is várnak jelentkezőket. A résztvevők akár 8 millió forintot is kaphatnak ötleteik megvalósításához.

A Nemzeti Tehetség Központ és a Design Terminál közösen hirdette meg a Start ösztöndíjprogramot, melyre 3 kategóriában lehet jelentkezni. Az Újrakezdés címszó alatt a koronavírus járványt követő újratervezéshez várnak ötleteket, míg a Generációs összefogás témakörében a fiatalok és idősebb korosztály közötti kommunikáció elősegítésére lehet ötletekkel előállni. Az Offline és online témakörbe a valódi és a virtuális tér közötti határ és az azok közötti átjárásra keresnek megoldásokat.
 
Technológiai ötleteikkel milliókhoz juthatnak a fiatalok
 
A Start ösztöndíjprogramra kizárólag technológiai termék- vagy szolgáltatással lehet jelentkezni. Összesen 20 fő vehet részt a programon. A bejutók 2 hónapon keresztül mentorok segítségével workshopokon többek között cégépítési ismeretekről, csapatépítésről, a befektetők sikeres megnyeréséről, a pénzügyi tervezésről, a sales- és marketing-folyamatokról szerezhetnek új ismereteket.
 
A programra bejutott fiatalok személyenként 3 millió forintot kapnak ötleteik megvalósítására, ezen felül a júniusi Demo Day záróeseményen 2 fő 5 millió forintot nyerhet el.
 
A Start ösztöndíjprogramra 2022. április 1-ig lehet jelentkezni, egy kidolgozott tervvel, valamint 2 perces videóval, melyben az innovátor bemutatja eddigi tapasztalatait és jövőre vonatkozó terveit.
 
BG
Forrás: MTI
A képek illusztrációk