Megkezdődött a veszprémi déli elkerülő út bővítése

Megkezdődött a veszprémi déli elkerülő út négysávossá bővítése, a fejlesztés két ütemben, 2023-ra készül el - mondta az útszakasz munkabejárásán a közlekedéspolitikáért felelős államtitkár.

Mosóczi László közölte: a litéri és füredi csomópontok között az utat 7,5 kilométeren négysávossá bővítik, a lámpás csomópontok helyett különszintű csomópontokat alakítanak ki, a meglévő burkolatot felújítják, korszerűsítik. Az első ütem a litéri és a veszprémi-budapesti csomópontot is magába foglaló, almádi csomópont előtt véget érő szakasz, amely várhatóan 2021 decemberére készül el. A füredi csomópontig tartó folytatás kivitelezési munkái 2023 elejéig tartanak majd. A fejlesztés 25,3 milliárd forint hazai forrásból valósul meg, a kivitelezés április végén kezdődik - tette hozzá.

 

Megkezdődött a veszprémi déli elkerülő út bővítése

 

Mint mondta, a koronavírus okozta rendkívüli körülmények ellenére is elkészülhet 2020-ban többek között Eger gyorsforgalmi bekötése, az M4-es és az M76-os út több szakasza, az M0 déli szakasz korszerűsítésének első üteme és az új komáromi Duna-híd. Ovádi Péter, a térség országgyűlési képviselője kiemelte: a térségben régóta várt beruházás fontos mérföldkövéhez érkezett, amely gazdaságilag, turisztikailag és a munkába járás szempontjából is jelentős. Porga Gyula, Veszprém polgármestere azt hangsúlyozta, hogy a város, Európa Kulturális Fővárosaként egész Európát vendégül látja majd 2023-ban, fontos tehát a megközelíthetőség. Nagy Róbert Attila, a beruházó NIF Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy a kivitelezési munkálatok által érintett csomópontok lezárását úgy ütemezik, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarják a közlekedőket.