Már tíz kormányablak nyílt Veszprém megyében

A XXI. század követelményeinek megfelelő ügyintézési helyszíneket alakítanak ki Veszprém megye járásaiban is, így közelebb kerülhet az emberekhez az ügyintézés, és a bürokráciával szembeni ellenállást lassan felválthatja a bizalom légköre.


Takács Szabolcs, a Veszprém Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja 2015. szeptember 15-én ünnepélyes keretek között adta át a megye tízedik kormányablakát Balatonalmádiban. Idén nyáron további három kormányablak készült el:  Zircen, Sümegen és egy második veszprémi hivatalt is átadtak. A Zirci kormányablak júliusi avatásán Dr. Kovács Zoltán, a Miniszterelnökség államtitkára, országgyűlési képviselője kiemelte, hogy mintegy 400 ügytípust intézhetünk a már több, mint 100 kormányablakban, tavaly pedig közel kétmillió ügyfél majdnem 2,3 millió ügyét intézték a kormányablakok munkatársai. Év végéig további három hivatalt terveznek megnyitni, így  tíz járásban 13 integrált ügyfélszolgálattal állnak az ügyfelek rendelkezésére.


\"Takács


Takács Szabolcs, a Veszprém Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja felavatja a Tízedik Veszprém megyei járási hivatalt


További megyei hír, hogy felavatták 8-as főút Hajmáskér és Pétfürdő közötti újonnan épült 6,5 kilométeres szakaszát. A 2x2 sávos gyorsforgalmi úton, akár 110km/h sebességgel közlekedhetünk. A főút fejlesztése több ütemben történik, 2013 tavaszán kezdődött, és 2017-re fejeződik be. Hatására Székesfehérvár és Veszprém között 20 perccel csökken majd az utazási idő. A beruházást az Öskü 8. út Konzorcium (Közgép Zrt.–Swietelsky Magyarország Kft.) nettó 7.944.923.188 forint értékben végezte, 85% uniós és 15% hazai forrás felhasználásával.


Veszprém Megyei Kormányhivatal/MCOnet