Letették a Sennebogen-csoport acélalkatrész-gyártó cég alapkövét Litéren

Az új világgazdasági korszak nyertesének nevezte Magyarországot a külgazdasági és külügyminiszter a Veszprém megyei Litéren, ahol letették a német Sennebogen-csoport acélalkatrész-gyártó cégének alapkövét.

Szijjártó Péter elmondta, hogy a gyár 10 milliárd forintból épül meg 29 ezer négyzetméteren, 80 új munkahelyet teremtve, 1 milliárd 270 millió forintos állami támogatással. Magyarország egyike annak a 35 országnak a világon, amely éves szinten 100 milliárd euró felett exportál, és komoly eredménynek nevezte a teljes foglalkoztatottság elérését. Ehhez - mint mondta - Veszprém megye is hozzájárult: az elmúlt öt évben 160 milliárd forint értékű új beruházással, amely 2900 új munkahelyet teremtett. Míg 2010 végén 13 százalékos volt a munkanélküliség a megyében, addig mára 1,1 százalékra csökkent, az ipari termelés pedig 2, 5 -szeresére nőtt ugyanebben az időszakban - mutatott rá.

 

Letették a Sennebogen-csoport acélalkatrész-gyártó cég alapkövét Litéren

 

Walter Sennebogen, a TLC Kft. tulajdonosa elmondta, hogy a tervek szerint a jövő év végén kezdődik a termelés, a cégnél fém alkatrészeket hegesztenek majd, a német gyárban ezeket szerelik össze. A vállalat 1952-ben alakult, 1993-ban települt Magyarországra, itteni tevékenysége Tatabányán indult egy istállóban, bérelt eszközökkel, majd Balatonfüreden is megkezdték a termelést. Michael Seiferling, a TLC Kft. ügyvezető igazgatója úgy fogalmazott, hogy az új gyár a megnövekedett keresletet hivatott kielégíteni, működése az egész régió számára jövedelmező lesz. Szedlák Attila, Litér polgármestere szerint az új létesítmény a gazdasági fellendülés ígéretét hordozza, általa új időszámítás kezdődik a település életében.