Javult a közbiztonság a nyári turisztikai szezonban

Az országos rendőrfőkapitány-helyettes Tihanyban, a Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság szezonzáró értekezletét követő jelentette ki, hogy a Balaton és a Velencei-tó környékén javult a közbiztonság. 

A térségben huszonkettőről négyre csökkent a gépkocsilopások száma, 33 százalékkal mérséklődött a lopások száma, és több mint 50 százalékkal kevesebb gépkocsit törtek fel, mint tavaly - ismertette Halmosi Zsolt. A balesetek száma is változott, idén kevesebb halálos és súlyos sérülés volt, azonban a könnyű sérüléssel végződő vagy csak anyagi kárt okozó közlekedési balesetek száma kis mértékben emelkedett.

 

Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság

A koordinációért tavaly Fejér megye rendőrfőkapitánysága felelt, idén Veszprém megye látja el ezt a feladatot, jövőre pedig Zala megye

 

A szerb-magyar határon állomásozó rendőrök hiánya ellenére is sikerült a korábbinál jobb közbiztonsági eredményeket elérni a BKKB területén. Ehhez a rendőrség mellett a társszervek és a civil szervezetek prevenciós munkája, valamint az ott nyaraló és ott élő emberek felelős magatartása is hozzájárult. Anda György, a koordinációért felelős Veszprém megye megbízott rendőrfőkapitánya elmondta, hogy a helyi nagy rendezvényeket is sikeresen biztosította a rendőrség. 

 

/T.D.