Fejlesztik a Veszprémi Tankerületi Központ iskoláit

A Veszprémi Tankerületi Központ 14 intézményében végeznek fejlesztéseket több mint 1,7 milliárd forintból. A tankerület közel 2,6 milliárd forint értékben nyújtott be támogatási kérelmet európai uniós, nemzetközi és hazai projektekre. Az eddig megítélt több mint 1,7 milliárd forintos fejlesztések mellett további csaknem 800 millió forint összértékű projektekre is pályáznak.

Csetényben 635,4 millió forintból új épületrésszel egészítik ki a Vámbéry általános iskolát, a régi tornaterem helyett új, 450 négyzetméter alapterületű csarnokot építenek, nyílászáró- és tetőszerkezet-cserét végeznek, megújítják az udvart és kondenzációs gázkazánnal váltják ki a meglevő szenes kazánokat. A balatonfűzfői Irinyi általános iskolában is új épületrész és új tornaterem épül nyílászárócserével, valamint új kondenzációs gázkazánok beépítésével mintegy 485 millió forintból.

 

Fejlesztik a Veszprémi Tankerületi Központ iskoláit

A Veszprémi Tankerületi Központ 14 intézményében végeznek fejlesztéseket több mint 1,7 milliárd forintból

 

A veszprémi Noszlopy gimnázium energetikai felújítása már megvalósult, ám a helyi középiskolai kollégiumban közel 150 millió forintból a többi közt világítást építenek a sportpályához, felújítják a folyosókat, valamint kamerás beléptető és füstjelző rendszert építenek ki. A veszprémi Bárczi általános iskolában 52 millió forintból tornapálya épül, és belső felújítások mellett a tornatermet, illetve az autista csoport szobáját is megújítják. alatonalmádiban a Magyar-Angol Tannyelvű Gimnázium és Kollégium tornatermét, valamint 22 lakószobáját újítják meg teljeskörűen 80 millió forintból. Az ösküi Tasner iskolában 20 millió forintból tantermeket, folyosókat és öltözőket újítanak meg. Továbbá 100 millió forintból pályaorientációs együttműködést valósítanak meg a gimnáziumok és a pedagógiai szakszolgálat részvételével, illetve 65,3 millió forintból tanulásmódszertani projektet indítanak a berhidai Ady és az ösküi Tasner általános iskola részvételével. 

 

MTI/T.D.