Egészségügyi és sportfejlesztés Ajkán

Az ajkai Magyar Imre Kórházban az új CT gép kezdte meg a működést, míg 1 milliárd 420 millió forintból jövőre jégcsarnok is épül  Veszprém megyei városban.

Az úgynevezett tizenhat szeletes CT révén az ajkai és a környékbeli betegek gyors és szakszerű diagnosztikai készülékhez jutottak. A korábbi CT működését még július elején állították le annak kora és képminőségi korlátai miatt, rövid ideig a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházban látták el a betegeket, július 24-től pedig ideiglenesen egy mobil CT-vel végezték a vizsgálatokat az ajkai kórházban. Az új gép a kórház tulajdonába került.

 

Jövő őszre 1500 fő befogadására alkalmas jégcsarnok valósul meg Ajkán

Jövő őszre 1500 fő befogadására alkalmas jégcsarnok valósul meg Ajkán

 

A jövő őszre elkészülő új jégcsarnok 1500 fő befogadására lesz alkalmas, a beruházást az Ajka Sport 2005. Sportingatlan-fejlesztő és -hasznosító Kft. végzi. Az új létesítmény révén a 2015 tavaszán alakult Ajkai Óriások Jégkorong Klubnak 2020 után felnőttcsapata is lehet a gyermek- és ifjúsági csapatok mellett. A kétszintes jégcsarnokban öltőző, orvosi szoba, pénztár, ruhatár és büfé kap helyet, az emeleten pedig gy 328 ülőhelyes lelátót, öltözőt és irodát alakítanak ki. Schwartz Béla polgármester szerint a beruházásban jelentős szerepük van a helyi vállalkozóknak, hiszen a Jégkorong Szövetség 658 millió forintos hozzájárulása mellett TAO sporttámogatásokból épül meg a létesítmény.

 

/T.D.