Balatonfüreden másfél milliárdból valósítottak meg turisztikai fejlesztéseket

Balatonfüreden több mint másfél milliárd forintból valósítottak meg turisztikai fejlesztéseket.

Bóka István (Fidesz-KDNP), Balatonfüred polgármestere emlékeztetett rá, hogy a 2019-es vizes világbajnokságra készült el a közel 200 férőhelyes mélygarázs a Zákonyi utcában levő korábbi felszíni parkoló helyén. A másfél milliárd forintos fejlesztést a mélygarázs feletti területen valósították meg.
 
Műjégpályát is kialakítottak a program részeként
 
A céljuk, hogy Balatonfüredet gyógyhelyként pozícionálják, mert ennek révén vehettek részt az 1,526 milliárd forintos programban.
 
A turisztikai fejlesztések egyik részében a Zákonyi utcában 4 épületet, azokban kiállítótereket, üzleteket, vendéglátóhelyeket és turisztikai infópontot alakítottak ki, mellettük a pihenőparkban pedig látványos szökőkutakat létesítettek.
 
A projekt részét képezte egy téli, 900 négyzetméteres műjégpálya, melyet 2 évvel ezelőtt már használatba vehettek. Sajnos a pandémiás helyzet miatt tavaly nem tudták kinyitni a műjégpályát, de az első évben 17 ezer látogatója volt.
 
A projekt másik fő elemének számított, hogy a Horváth Mihály utcában a Balaton Szabadidő és Konferenciaközpont területén lévő szabadtéri színpadot felújítsák. Lefedték a 600 férőhelyes akadálymentes nézőteret, hogy időjárási viszonyoktól független is megtarthassák az előadásokat. A padokat sor- és ülőhelyszámozással ellátott kényelmes székekre cserélték. A fellépők öltözőit korszerűsítették és egy kelléktárolót is kialakítottak.
 
Balatonfüred a 63 százalékos támogatási intenzitású programhoz 983 millió forint vissza nem térítendő uniós pénzt nyert el, melyhez az önkormányzat 600 ezer forint önerőt biztosított. A projekt 2018 áprilisa és az idei nyár között a Magyar Turisztikai Ügynökséggel konzorciumban valósult meg.
 
Kontrát Károly, a térség kormánypárti országgyűlési képviselője szerint a város nemcsak fürdőváros, hanem vonzó turisztikai célpontja is a vendégeknek. Felhívta rá a figyelmet, hogy a járványhelyzet harmadik hullámát követő újranyitásban a Balatonnak fontos szerepe van.
 
BG
Forrás: MTI
A képek illusztrációk